Charismatická Reine Sammut opět přijíždí do Prahy, která jí učarovala. Dvojnásobná nejlepší kuchařka Francie vám připraví menu párované s víny – Menu de Reine Sammut. Vyzkoušejte trochu jiné vaření v podání královny provensálské kuchyně Reine Sammut.
Menu de Reine Sammut
6-ti chodové menu párované s víny
Termíny (po – pá) od 19:00
Canapés de Provence
Velouté de petits pois et crème au lard
Velouté ze zeleného hrášku se slaninovou Espumou
Betteraves rouges confites et foie gras de canard poêlé
Pečená foie gras s konfitem z červené řepy
Papillote de petits rougets farcis à la tapenade, asperges vertes et olives taggiasche en vinaigrette citronnée
Malá parmice v papilotě, plněná tapenádou, se zeleným chřestem, olivami taggiasche a citronovým vinaigrettem
Epaule de lapin confite à l’huile d’olive, râble rôti, caviar d’aubergines et blinis au thym-citron
Konfitované králičí ramínko v olivovém oleji, pečený králičí hřbet, kaviár z lilku a citrónovo-tymiánové bliny
Calisson au roquefort
Roquefortový calisson
Fraises rôties au poivre vert, glace au basilic
Vlažné jahody se zeleným pepřem, podávané s bazalkovou zmrzlinou
Cena menu bez vína 2.700 Kč
Menu je spárováno s víny, varianty párování menu.
Menu 1er wines
Champagne Grand Cru Brut Tradition Pinot Noir Michel Arnould
Little James Viognier Sauvignon 2011
Muscat de Rivesaltes AOC2007
Chateauneuf du Pape AOC Blanc Laurent Charles Brotte 2011
Chateau Henri Bonnaud AOC Palette 2008
Rivesaltes AOC Ambré – Aged 7 Years in Oak Tuns 1999
Champagne Brut Rose de Pinot Noir Grand Cru
Cena menu s víny 3.900 Kč
Champagne menu – Champagne House Group
Diebolt Vallois Blanc de Blancs Magnum
Mailly grand cru l’Air 2005
Mailly Grand Cru Blanc de Noirs
Delamotte Blanc de Blancs 2002
De Venoge Millesime 2000
Mailly grand cru prestige cuvée l’intemporelle rosé 2007
De Venoge Vin du Paradis
Cena menu s víny 4.900 Kč
Menu Tomáš Dominec
Crémant de Bourgogne blanc Brut
Anjou blanc, Château de la Roulerie 2008
Gewürztraminer Grand Cru Kirchberg, Domaine Hering 2010
Côtes du Rhône blanc, Becs Fins 2011
Côtes du Rhône rouge, Becs Fins 2011
Chateau Romer du Hayot, Sauternes 2007
Champagne 1er Cru Brut Louis Brochet
Cena menu s víny 3.900 Kč
PROGRAM
Pondělí 3.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut
Úterý 4.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut & Champagne House Group (sommeliér Aleš Pokorný)
Středa 5.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut &Tomáš Dominec (sommeliér Tomáš Dominec)
Čtvrtek 6.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut &1er wines (sommeliér Lukáš Nádvorník)
Pátek 7.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut