Menu Reine Sammut

Charismatická Reine Sammut opět přijíždí do Prahy, která jí učarovala. Dvojnásobná nejlepší kuchařka Francie vám připraví menu párované s víny – Menu de Reine Sammut. Vyzkoušejte trochu jiné vaření v podání královny provensálské kuchyně Reine Sammut.

Menu de Reine Sammut
6-ti chodové menu párované s víny

Termíny (po – pá) od 19:00

Canapés de Provence

Velouté de petits pois et crème au lard
Velouté ze zeleného hrášku se slaninovou Espumou

Betteraves rouges confites et foie gras de canard poêlé
Pečená foie gras s konfitem z červené řepy

Papillote de petits rougets farcis à la tapenade, asperges vertes et olives taggiasche en vinaigrette citronnée
Malá parmice v papilotě, plněná tapenádou, se zeleným chřestem, olivami taggiasche a citronovým vinaigrettem

Epaule de lapin confite à l’huile d’olive, râble rôti, caviar d’aubergines et blinis au thym-citron
Konfitované králičí ramínko v olivovém oleji, pečený králičí hřbet, kaviár z lilku a citrónovo-tymiánové bliny

Calisson au roquefort
Roquefortový calisson

Fraises rôties au poivre vert, glace au basilic
Vlažné jahody se zeleným pepřem, podávané s bazalkovou zmrzlinou

 

Cena menu bez vína 2.700 Kč

Menu je spárováno s víny, varianty párování menu.


Menu 1er wines

Champagne Grand Cru Brut Tradition Pinot Noir Michel Arnould
Little James Viognier Sauvignon 2011
Muscat de Rivesaltes AOC2007
Chateauneuf du Pape AOC Blanc Laurent Charles Brotte 2011
Chateau Henri Bonnaud AOC Palette 2008
Rivesaltes AOC Ambré – Aged 7 Years in Oak Tuns 1999
Champagne Brut Rose de Pinot Noir Grand Cru
Cena menu s víny 3.900 Kč

Champagne menu – Champagne House Group

Diebolt Vallois Blanc de Blancs Magnum
Mailly grand cru l’Air 2005
Mailly Grand Cru Blanc de Noirs
Delamotte Blanc de Blancs 2002
De Venoge Millesime 2000
Mailly grand cru prestige cuvée l’intemporelle rosé 2007
De Venoge Vin du Paradis
Cena menu s víny 4.900 Kč

 Menu Tomáš Dominec

Crémant de Bourgogne blanc Brut
Anjou blanc, Château de la Roulerie 2008
Gewürztraminer Grand Cru Kirchberg, Domaine Hering 2010
Côtes du Rhône blanc, Becs Fins 2011
Côtes du Rhône rouge, Becs Fins 2011
Chateau Romer du Hayot, Sauternes 2007
Champagne 1er Cru Brut Louis Brochet
Cena menu s víny 3.900 Kč

 

PROGRAM

Pondělí 3.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut

Úterý 4.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut & Champagne House Group (sommeliér Aleš Pokorný)

Středa 5.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut &Tomáš Dominec (sommeliér Tomáš Dominec)

Čtvrtek 6.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut &1er wines (sommeliér Lukáš Nádvorník)

Pátek 7.6.2013
od 16:00 L´École de cuisine de Reine
od 19:00 Menu de Reine Sammut

 

Comments are closed.